Google Home Max vs Apple Homepod

Welke high-end speaker wint de strijd?

Google Home Max

Apple Homepod

Apple, Homepod, spraakassistent, spraakassistenten ,blog, benelux, nederlands, siri

Voordelen

De Google Home Max is ideaal voor degene die vaak gebruik maken van de Google Hub en graag kwaliteitsvolle audio in huis willen hebben. Daarbij komt dat de ingebouwde Google Assistant jouw leven heel wat makkelijker kan maken. Deze bedient jou naar wens en hoort alles wat je zegt, zelfs al ben je jouw favoriete muziek door je woonkamer aan het knallen. Door zich automatisch aan de kamer aan te passen waar de speaker zich bevindt zorgt de Max Home voor een opmerkelijk goede audio ervaring. Op de Home Max kan je het merendeel van de muziek streamingdiensten gebruik maken waaronder Spotify, Google Play en zelfs ook Apple Music.

Op vlak van design trekt Google de lijn door van het minimalistisch design met weinig knoppen. De speaker bestaat uit wit plastic en een grijze cover van textiel voor de woofer. Simpel maar strak. Qua grootte en gewicht zijn ze bij Google niet bij de pakken gebleven. Met een lengte van 33 cm en een gewicht van 5,3 kg is het een vrij zware speaker die je niet zomaar overal kan meebrengen en neerzetten. Esthetisch gezien valt dit al bij al goed mee.

Voordelen

Apple, dat al jaren ervaring heeft met audio, wilt nu ook op de markt van de slimme speakers treden. En dit doen ze voortreffelijk door kwaliteitsvolle audio met de nieuwste technologie aan te bieden. De speaker zou geen slimme speaker zijn zonder een virtuele assistent. In dit geval is dit de ook al ervaren Siri. Maar deze valt in het niets tegenover de enorme kennis van Google en heeft dus nog heel wat werk aan de winkel voordat Siri zich hier aan kan meten. Maar niet getreurd want op vlak van audio staat de speaker voorop. Net zoals bij de Max Home kan de speaker zich aanpassen aan de ruimte waarin deze zich bevindt. Ook het verwerken van gegevens kan zeker niet mislopen met de nieuwe krachtige A8-processor chip van Apple.

Apple en design worden vaak in één adem uitgesproken. Het is dus duidelijk dat ze hier veel belang aan hechten en met een esthetisch uitziende speaker zijn afgekomen. De speaker is bijna volledig omgeven met een naadloze mesh-textiel en is enkel in het wit en ruimte grijs te verkrijgen. De Homepod is veel lichter en kleiner en gaat dus sneller op in zijn omgeving dan hun concurrent bij Google.

Nadelen

Met een prijs van 399$ zit de speaker aan de vrij hoge kant voor wat het is. De speaker is nog niet beschikbaar in de Benelux en herkent met andere woorden nog geen Nederlands. Hier zal eind dit jaar wel verandering in komen

De audiokwaliteit is zeker niet slecht, dat niet. Maar voor de helft van die prijs kan je zeker een betere stereo-installatie vinden. Gooi er een Google Home Smart Mini er bovenop en je hebt praktisch gezien een betere audio-installatie voor minder geld.

De grootte en het gewicht kan men ook niet zomaar negeren. De speaker kan je niet zomaar op een koffietafel zetten of ergens onopvallend wegsteken . En dit al zeker niet in combinatie met een tweede Home Max Speaker.

Nadelen

Siri staat nog niet helemaal op punt en toont nog veel gebreken tegenover de Google Assistant. De Apple Homepod kan je voorlopig ook niet verbinden met meerdere speakers. Hoewel Apple heeft aangekondigd dat ze dit gingen verhelpen met Airplay 2 dat dit jaar nog uitkomt.

De speaker heeft geen enkele ingang en kan dus niet verbonden worden met je smartphone of iPod. Iets wat bij de Google Home Max wel kan met de USB-C en waar je dus praktisch gezien Siri op een Google speaker kan afspelen.

Heb je geen iOS 11 of hoger? Dan kan je spijtig genoeg de speaker niet of met gelimiteerde functies bedienen. Pas vanaf iOS 11.2.5 heb je Homepod Support en kan Siri jou het nieuws voorlezen.

Conclusie

De Google Home Max kan zeker bij de beste slimme speakers op de markt gerekend worden. Alhoewel de speaker voor die prijs niet zomaar voor iedereen beschikbaar is en dus eerder bedoeld is voor audiofielen die graag net dat tikkeltje meer nodig hebben voor een optimale muziekervaring.

Men kan er van uitgaan dat de Google Assistant eerder een leuke extraatje is aangezien men deze ook in goedkopere alternatieven kan vinden zoals de Google Home. Het is dus duidelijk dat de Max Home voornamelijk voor audio bedoeld is waarbij het bedienen met de stem een leuk pluspunt is.

Conclusie

In combinatie met je iPhone en Apple Music is de Apple Homepod de primus in zijn klas. Maar het feit dat de speaker geen enkele ingang heeft om bijvoorbeeld je smartphone of andere apparaten in te pluggen  maakt dat de Homepod maar een selecte groep van gebruikers kan aanspreken.

Daarnaast komt dat Siri nog vrij gelimiteerd is maar dan weer wel al Nederlands kan, wat Google Assistant en Amazon Alexa nog niet kunnen. Heb je geen iOS 11.2 dan heb je pech en is het bedienen van de speaker heel wat lastiger. Men kan er dus vanuit gaan dat als je niet mee bent met de Apple-wereld dat deze speaker niets voor jou is. Is dit wel het geval dan kan je er zeker van zijn de speaker perfect geïntegreerd kan worden in je omgeving in combinatie met audio van de hoogste kwaliteit.

Specificaties

Google, Home max, spraakassistent, voice asssitant, virtueel, benelux, nederlands, belgie, specificaties

33,52 cm x 18.8 cm x 15.24 cm
5,3 kg
USB-C input
3.5 mm AUX input
6 ingebouwde microfoons
Twee woofers
Twee tweeters

Specificaties

Apple Homepod, Apple, spraakassistent, virtuele assistent, benelux, nederlands, belgie ai, artificiele intelligentie

17,3 cm x 14.22 cm
2.5 kg
Airplay
A8 processor chip
6 ingebouwde microfoons
Eén woofer
Zeven tweeters

Prijs

399$ (of 338€)

(Nog niet beschikbaar in de Benelux)

Prijs

440€

(Bol.com webshop)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *